Barion Pixel
Túl régi böngészőt használsz, így oldalunk nem fog megfelelően megjelenni. Kérünk frissíts egy újabbra!
Bartha Csilla
edző
Sziasztok, Bartha Csilla vagyok.
Pilates trénerként dolgozom 3 éve.
Csoportos oktatói diplomám a Fitness Akadémián szereztem, de fontosnak tartom, hogy tudásom naprakész legyen, így további képzéseken és egyéni tanulással folyamatosan fejlesztem magam.

Pilates

95

Gerinctréning

75

Nyújtás

85

Cardio

60

Egész életemet a sport szeretete töltötte ki. Gyerekként Afrikában töltött évek során elsősorban a sivatagi futás okozott örömöt, később családi hagyományokat követve elkezdtem kosárlabdázni, melyből 12 évnyi szerelem lett. Életre szóló élményeket szereztem, Moszkvában ifjúsági olimpián, majd pár év múlva Dél -Koreában megrendezésre kerülő Universiade-n is részt vettem.

Az amerikai Kaliforniai UCR Egyetemre sportösztöndíjjal jutottam ki és szívtam magamba egy teljesen eltérő kultúra edzés módszereit és pedagógiai elveit. Hazatérésem után profi kosárlabdázó lettem, majd egy éles váltással lezártam életem eddigi szakaszát és teljesen új irányt vettem.

Közgazdász végzettséget szereztem a Pénzügyi és Számviteli főiskolán, és elkezdtem a felnőtt lét dolgos irodai mindennapjait élni, a sportolás meg sajnos teljesen háttérbe szorult.

A sport nélküli élet és a fix napirend hiánya miatt - amit az élsport adott addigi életem során- komoly egészségügyi gondjaim lettek. Étkezési zavarokkal és folyamatos hátfájdalmakkal fűszerezve. Ebben az időszakban nem volt olyan nap, amikor ne éreztem volna intenzív fájdalmat a hátamban. A kérdés csupán az elviselhetőség mértéke volt. Volt, hogy napokig mozdulni sem bírtam gyógyszerek nélkül és nehezen láttam, hogy ez bármitől javulhatna. Nemhogy futni nem tudtam már évek óta, de maga a járás is komoly nehézséget jelentett. Két kisgyermekes anyukaként azonban nem adhattam fel. Kitűztem a célt, hogy megoldást találok a problémáimra, az életminőségem javítására és kezembe veszem a sorsom. Éppen csak elmúltam 30 éves, volt még hová előre tekintenem.

Áldozati és önsajnálati szerepből átváltottam a saját életemet irányító emberré!

... és JÖTT A PILATES

Ezek után kezdtem el magamat lelkileg és fizikailag is rendbe tenni Abban hiszek, hogy a problémáinkat, fájdalmainkat egyszerre szükséges lelki és fizikai szinten is kezelni. Elkezdtem kidolgozni magamból a régi mintáimat, a „sose vagyok elég jó” gyerekkori érzéseimet és ahogy kezdtem magam elfogadni, úgy a rám pakolt terhek is csökkentek. Rátaláltam a testemet is átalakító mozgásformára, a Pilatesre, mely egyszerre nyújtja és erősíti az izmokat. A pilatesnek köszönhetően csökkenni kezdtek a panaszaim, a rendszeres gyakorlás mellett pedig tünetmentessé váltam!

A Pilates elhitette velem, hogy a testem képes lehet a mindennapi tevékenységeimet fájdalom nélkül elvégezni.

Jövőképemben már nem tolókocsisként láttam magamat.

Tudtam, hogy ha kellőképpen és folyamatosan megerősítem a gerincem melletti tartóizmokat, akkor a csigolyákról lekerül a terhelés és így eltűnhet az idegekbe sugárzó fájdalom. Annyira megerősítettem ezeket a törzsizmokat, hogy régi álmom is megvalósult, lefutottam életem első félmaratonját.

A Pilates segítségével visszafiatalodtam, ismét élhetek teljes életet, tudok a gyerekeimmel mászni és bukfencezni, végig tudok ülni egy hosszabb filmet folyamatos ficánkolás nélkül. Egyszerűen úgy érzem bármit megtehetek, ebben a testem már nem akadályoz.

Sőt, mindenben támogat, amit csak kitalálok magamnak! :)

Teljesen igaz Joseph Pilates mondása: „Annyi éves vagy, amennyire ruganyos a gerinced!”

Lehetsz 60 évesen ruganyos, fiatalos, ha karbantartod gerinced és 30 évesen is merev, mozdíthatatlan betontömb, ha elhanyagolod!

Szeretném ezt a tudást átadni Neked!
Szeretettel várlak óráimon!